Isoleren met Tonzon Vloerisolatie

Een bekend merk uit Enschede. In de jaren ’80 van de vorige eeuw is deze innovatieve isolatie op de markt gebracht.

Hoe gaat het z’n werk?

De bodem van de kruipruimte wordt afgedekt met een stevige en dampdichte bodemfolie die vocht en radongas tegenhoudt, maar niet de warmte die in de winter uit de bodem komt. Het milieuvriendelijke systeem maakt ook een einde aan de muffe geur vanuit de kruipruimte.

Aan de onderzijde van de vloer worden de Tonzon Thermoskussens bevestigd. De kussens voorkomen dat de warmte kan uitstralen naar de koude bodem. De warmte wordt vastgehouden en weerkaatst; de vloer wordt daardoor warmer.

Download hier de Tonzon productfolder
pdf - 2,11 MB

Wat levert het op?

Onderstaande thermografische opnames laten duidelijk het verschil zien van een niet- geïsoleerde vloer en van een geïsoleerde vloer.

Waarom zou je voor Tonzon kiezen?

  • De meeste isolatieproducten hebben als nadeel dat ze nog steeds warmte doorlaten, maar dan vertraagd. Tonzon isolatie isoleert niet alleen, maar werkt op basis van reflectie. De Tonzon Thermoskussens voorkomen dat de onderkant van de vloer de warmte kan uitstralen naar de koude kruipruimte. De vloer kan de warmte alleen nog kwijt aan de lucht boven en onder de vloer. Om het luchtlaagje onder de vloer te verwarmen is weinig energie nodig. Dit laagje wordt warm en wil stijgen, maar zit al bovenin. Zo krijg je in het Thermoskussen een temperatuur-gelaagdheid zoals in een boiler: bovenin warm en naar onderen toe langzamer kouder.
  • De bodem van de kruipruimte wordt afgedekt met de bodemfolie. Dat houdt vocht tegen. Het maakt ook vaak een eind aan de muffe lucht in de kruipruimte. Zie ook: Natte kruipruimte.

De voordelen op een rij

Tonzon vloerisolatie is er al sinds 1980. Het product heeft zich bewezen. We zetten de voordelen op een rij:

  • Meer wooncomfort.
  • Geen vocht en schimmels meer.
  • Milieuvriendelijk materiaal.
  • Hoge isolatiewaarde; de minimale Rd-waarde van de TONZON thermoskussens is 3,80 m2/K/W.
  • Een gemiddelde besparing van 15% tot 20% per jaar op de stookkosten. Met vloerverwarming is de gemiddelde besparing meer dan 30% per jaar.
    [De besparing wordt ook wel uitgedrukt in m³ per m³. De gemiddelde besparing is 7 – 8 m³ per m³.]
  • Een lange garantietermijn van 10 jaar op de producten en de bevestiging.