De bodem isoleren. Kan dat?

Ook de bodem kun je isoleren. Dan wordt de ruimte boven de isolatielaag droger en warmer. Vocht behoort tot het verleden en daarmee heeft het een beschermende werking op het leidingwerk in de kruipruimte.

HR++ isolatieparels: voor de krappe / vochtige kruipruimte

HR++ isolatieparels zijn EPS (piepschuim) korrels die wij in een gelijkmatige laag – los – op de bodem van de kruipruimte aanbrengen. De isolatieparels zijn herkenbaar aan de grijze kleur. De HR++ isolatieparels passen wij veel toe bij kruipruimtes en vochtproblemenEen vochtige kruipruimte zorgt namelijk voor veel ongemak zoals schade aan de vloer en leidingen, schimmels (in muren en meubelen) en een muffe grondlucht.

De grijze isolatieparels pakken het probleem aan bij de bron: de bodem van uw kruipruimte.

Wat is de prijs voor HR++ isolatieparels?

De kosten voor het aanbrengen van de HR++ isolatieparels zijn o.a. afhankelijk van de bereikbaarheid, de hoeveelheid en de laagdikte. Wat zijn de kosten? voor een exacte prijs komen we graag bij u thuis om de situatie te bekijken. Iedere situatie en omstandigheden zijn immers anders.

Voordelen van isolatieparels

 • Vrij wel  geschikt voor alle kruipruimtes;
 • Kan toegepast worden vanaf een hoogte van 25 cm!!!!!!
 • Vochtwerend;
 • Isolatieparels zijn licht van gewicht;
 • Bij een hoge grondwaterstand blijven de isolatieparels op de bodem drijven.
 • U bespaart energiekosten 3tot6 kubieke meter gas per jaar
 • Het huis scoort beter op het verplicht energielabel bij de verkoop van uw huis.
 • Uw kruipruimte blijf toegankelijk

HR++ isolatieparels op de bodem: gek idee!

In eerste instantie lijkt het aanbrengen van HR++ isolatieparels op de bodem van de kruipruimte maar een vreemd idee. Toch is de werking van de parels natuurkundig vrij eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert namelijk op het punt waar warmte en koude samen komen (het dauwpunt). Deze condensatie vindt ook plaats onder de vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van de HR++ isolatieparels verlaagt u het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer. Hierdoor wordt de vloer droog en voorkomt u schade aan houten en betonnen vloeren, maar ook vocht en schimmel in de woning. Het binnenklimaat wordt merkbaar beter.

 

Het na-isoleren van woningen met EPS parels wordt al lange tijd en op grote schaal toegepast. De toepassing van EPS parels in uw kruipruimte geeft een sterke verbetering van de isolatiewaarden in woningen.

Heeft u nog vragen of wil u dat er een adviseur langs komt om uw situatie te bekijken  vul dan ons contact formulier in of bel ons.

Productvarianten

 • De Plusparel Extra (grijs): heeft de hoogst haalbare isolatie met een lambda waarde van 0,033! Deze parel staat garant voor de hoogst mogelijke RC-waarde bij het na-isoleren met EPS parels.
 • De Plusparel HR++ (Grijs): met deze EPS parels zijn zeer hoge isolatiewaardes bereikbaar, voor een maximaal comfort. Deze parels worden het meest verwerkt in de kruipruimte.
 • De Plusparel HR+ (Wit): deze wordt gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen o.a. als isolatiemateriaal of opvulmateriaal.

Interesse in onze HR++ bodemisolatie vul hieronder het contactformulier in en wij bellen u binnen 24 uur (op werkdagen) terug voor een afspraak en een gratis advies gesprek en kruipruimte check.

Offerte/Advies aanvraag

Advies aanvraag bij ISOhome