Isoleer de spouw

Veel warmte gaat verloren door tochtende, koude en slecht geïsoleerde buitengevels. Het isoleren van de spouwmuur zorgt voor meer wooncomfort en een forse besparing op uw energieverbruik!

Wat is spouwmuurisolatie?

  • Spouwmuurisolatie is van toepassing bij woningen met een gemetselde buiten- en binnenmuur. De ruimte tussen de buiten- en binnenmuur kan gevuld worden met isolatie. Met een inblaasmachine wordt de isolatie in de spouw aangebracht. Dit zorgt voor een goede en duurzame geïsoleerde muur. Uw woning wordt energiezuiniger!
  • Woningen gebouwd tussen 1930 en 1975 zijn vrijwel altijd voorzien van een spouwmuur zonder isolatie vanuit de bouw van de woning.
  • Woningen gebouwd tussen 1975 en 1990 zijn overwegend matig of in enkele gevallen niet geïsoleerd.

Hoe wordt de spouwmuurisolatie aangebracht?

  1. Voordat de spouwmuurisolatie kan worden aangebracht, worden er op de scheiding naar de buren lange borstels in de spouwmuur geplaatst. Dit zorgt ervoor dat alleen uw spouwmuur wordt geïsoleerd en niet die van uw buren. Als uw woning vrijstaand is, is dit uiteraard niet nodig.
  2. Daarna worden de eventueel aanwezige ventilatieroosters dichtgezet, dit om te voorkomen dat de spouwmuurisolatie door de ventilatieopeningen naar buiten kan komen. Later worden er nieuwe renovatieroosters geboord, door de spouwmuur naar de kruipruimte, zodat uw kruipruimte nog wel goed kan blijven ventileren.
  3. Vervolgens worden op verschillende plaatsen, in de voeg van de buitgevel, gaatjes geboord. Dit volgens een speciaal patroon wat uitgezet wordt op uw gevel. Na het vullen van de spouw worden de gaatjes weer netjes dichtgezet met op kleur gemengde voegmiddel. Hierdoor zijn deze nauwelijks meer zichtbaar.

Met welke isolatiematerialen werken wij?

Voordelen

  • Meer wooncomfort.
  • Besparing op uw energierekening
  • Toekomstbestendige woning
  • Gunstig voor het energielabel