Adres: Noord 123, 2931 SJ Krimpen aan de Lek

Spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Het isoleren van de spouwmuur levert een zeer hoge besparing op! Veel warmte gaat verloren door koude, tochtende en slecht geïsoleerde buitenmuren. De spouwmuur laten isoleren is een goede manier om uw wooncomfort te verhogen en om uw woning ook nog eens energiezuiniger te maken! Op deze pagina geven wij u meer informatie over spouwmuurisolatie. Woningen gebouwd tussen 1930 en 1990 hebben vaak een spouwmuur; dit is een ruimte van 4 tot 8 cm tussen de binnen- en buitenmuur. Deze ruimte is vaak niet geïsoleerd. Met een inblaasmachine kunnen wij deze ruimte vullen met goede, duurzame isolatie en wordt uw woning energiezuiniger

Hoe wordt het aangebracht?

Voordat de spouwmuurisolatie kan worden aangebracht, worden er op de scheiding naar de buren lange borstels in de spouwmuur geplaatst. Dit zorgt ervoor dat alleen uw spouwmuur wordt geïsoleerd en niet die van uw buren. Als uw woning vrijstaand is, is dit uiteraard niet nodig. Daarna worden de eventueel aanwezige ventilatieroosters dichtgezet, dit is omdat de spouwmuurisolatie anders door de ventilatie openingen naar buiten kan komen. Later worden er nieuwe renovatieroosters geboord, door de spouwmuur naar de kruipruimte, zodat uw kruipruimte nog wel goed kan blijven ventileren.

Uiteindelijk kan de spouwmuurisolatie worden aangebracht. Er wordt op verschillende plaatsen, in de voeg, een klein gaatje geboord in de buitengevel, dit is een speciaal patroon wat uitgezet wordt op uw gevel. Door de gaatjes wordt de spouw met hogedruk gevuld met HR++ EPS isolatieparels in combinatie met lijm. Na het vullen van de spouw worden de gaatjes weer netjes dichtgezet en met voegmiddel op kleur gemengd. Hierdoor zijn deze nauwelijks meer zichtbaar.

Vooraf inspectie van de spouwmuur

Voordat wij de spouwmuurisolatie kunnen aanbrengen wordt de spouwmuur eerst geïnspecteerd. Hierbij wordt er met een endoscoopcamera in de spouwmuur gekeken. Het is erg belangrijk dat de spouwmuur niet vervuild of vochtig is. Ook wordt er dan gekeken naar de dikte van de spouwmuur, de hoogte (i.v.m. met het gebruik van een hoogwerker) en natuurlijk het aantal vierkante meters.

 

Vervuiling in de spouwmuur

Na een inspectie van de spouwmuur met een endoscoopcamera, kan het zijn dat er vervuiling wordt gevonden in de spouwmuur. Als er vervuiling in de spouwmuur aanwezig is zal deze eerst moeten worden verwijderd. Bij vervuiling kunt u denken aan oude en vaak half verteerde isolatie of bouw- en/of cementresten. Door vervuiling in de spouwmuur kunt u problemen krijgen in uw woning zoals vochtdoorslag en schimmelplekken. De vervuiling in de spouwmuur kan worden weggezogen met een speciaal afzuigsysteem, welke aangesloten wordt op een opening, vooraf gemaakt in de buitengevel. Nadat de spouwmuur is schoongemaakt kan deze opnieuw gevuld worden met de juiste isolatie.

Spouwmuurisolatie voor uw woning?

Benieuwd wat de kosten zijn voor het isoleren van uw spouwmuur? Vul het contactformulier in! ISOhome komt graag geheel vrijblijvend bij u langs voor advies en het opstellen van een offerte op maat. U heeft binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!

Gratis isolatieadvies?

De specialisten van ISOhome komen gratis bij u langs om uw woning te inspecteren en advies te geven. Vul het formulier in op de pagina. U heeft binnen 24 uur een reactie! (op werkdagen)


  Contact

  Heeft u een vraag over een type isolatie? Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! U ontvangt binnen 24 uur een reactie.

  Adres: Noord 123, 2931 SJ,
  Krimpen aan de Lek
  Email: info@isohome.nl
  Telefoon: 0180 – 744183