Elke dag komen wij ze tegen: natte kruipruimtes. Soms is het zelfs een zwembad. En in de woning kun je daar ook last van hebben.
Voordat je nadenkt over een oplossing is het eerst belangrijk na te gaan waardoor de vochtproblemen ontstaan. Is de oorzaak bijvoorbeeld een lekkage of verstopping, dan heeft ventileren daar weinig invloed op.
Komt het vocht uit de bodem? Dan moet dit afgesloten worden. Is er echter geen duidelijk bron van het vocht te vinden? Dan is de kans groot dat de vochtproblemen met de woning zelf te maken hebben.
Vochtige vloeren komen veel voor in Nederland. We bouwen onze huizen meestal boven een vochtige en soms erg natte kruipruimte. Dit vocht trekt door de vloer, de fundering en door ventilatie de woning in.
Als de vloer het koudste oppervlak is, zal de vochtigheid in huis naar de vloer trekken. Dit betekent dat de onderkant van meubels, textiele vloerbedekkingen en kleedjes of tapijten allemaal een hoge vochtigheidsgraad krijgen. Deze gebieden worden dan een broedplaats voor schimmels, huisstofmijten en andere allergenen.
Al met al is de vloer het meest gevoelig voor vochtproblemen.
Door het toepassen van bodemfolie of bodemparels wordt de kruipruimte droger.
Klik hiervoor meer informatie over de Bodemfolie
Klik hier voor meer informatie over de Bodemisolatie
Uiteraard kunt u ook direct Gratis advies inwinnen bij één van onze adviseurs.